Хасково

Оставиха в ареста 14-годишното момче, обвинено за убийството в Александрово

14-годишното момче, обвинено за убийството на 61-годишния Димо Димчев в хасковското село Александрово, остава в ареста.

Хасковският окръжен съд му наложи най-тежката мярка „Задържане под стража“ по искане на прокуратурата. Това стана при закрито съдебно заседание.

Съд

Както Haskovo.info писа, трупът на мъжа беше открит в понеделник сутринта. При аутопсията съдебният лекар констатира, че по тялото му има следи от физически травми, които са причина за смъртта. За убийството беше хванато и 13-годишно момче, но то е освободено, защото е малолетно и не може да бъде съдено. То вече е предадено на местната комисия към община Хасково, като може да бъде изпратено в интернат. По-голямото момче пък го грозят до 10 г. затвор.

14-годишният е познат на полицията в Харманли за кражби и хулиганство. Преди месец полицията е предупреждавала Димо Димчев заради кавги и заплаха с тояга в кръчмата. Той е излежал присъда за убийство.

Haskovo.info припомня, че майката на 13-годишното дете Йорданка Дончева разказа, че двете момчета са били заплашени от Димо с нож и те са го нападнали при самоотбрана, но не са искали да го убиват.

Мярката за неотклонение може да бъде обжалвана пред Пловдивския апелативен съд.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Иван
Иван
29.11.2019 18:56 18:56

Абе деца, Няма деца, щом то може да убива, Ще трябва да маже и да си поне се отговорноста.

Жеков
Жеков
29.11.2019 21:02 21:02

Цигането вече ебе каките.

Back to top button