„Орфей+“ с плакет и диплом от първия фестивал „Хорове в поп и рок“

Любопитно

От успешно участие в първия фестивал „Хорове в поп и рок“ се завърна камерната формация „Орфей+“.

Хоровото събитие се проведе снощи в залата на читалище „Просвета – 1870“ в Свиленград, което е сред организаторите, заедно с фондация „Музикална младеж“, Община Свиленград и хорова школа „Свиленград“. Целта на фестивала за поп и рок музика в хоров аранжимент е да популяризира хоровото пеене сред младите хора, като им покаже, че песните на техните поп и рок идоли звучат прекрасно и в хорово изпълнение.

В първото издание на този единствен по рода си хоров фестивал освен „Орфей+“ участваха мъжки хор „Св. Иван Рилски“ – Дупница и формациите на хорова школа „Свиленград“.

Дамската камерна формация от Хасково се представи с песните „Let it snow“, „O, Champs – elysees“ от репертоара на Жо Дасен, „Unforgettable“ – на Нат Кинг Кол и „Mamma mia“ на АББА. За своето прекрасно изпълнение орфейки и тяхната корепетиторка – Красимира Генева бяха възнаградени с бурни аплодисменти от възторжената публика. Дамите на Елена Цветкова се завърнаха с плакет и диплом.

Сега те още по–въодушевено продължават подготовката си за участие в IV национален фестивал на коледната и новогодишната песен, който ще се проведе от 13 до 15 декември в Хасково.

Хор

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.