Засадиха първите 600 фиданки край Хасково в акцията на общинския съветник

Хасково

Първите 600 фиданки бяха засадени край Хасково в акцията на общинския съветник от ГЕРБ Иван Минев.

Парцелът е срещу гробищния парк до стария път за Пловдив. Той е общински и е предоставен от кметството. Фиданките са основно явор, липа и шестил, които са медоносни.

Фиданки
Иван Минев

Минев обясни, че това е първият етап на залесяването на 2 324 дървета. Неговото предизборно обещание беше, че ще засади по едно дърво за всеки получен глас. На местните избори Минев събра 2 324 преференции.

Фиданки

В днешната инициатива се включиха десетки хасковлии, като някои дойдоха семейно с децата си. Фиданки засадиха още кметът Станислав Дечев и заместникът му Динко Тенев.

Иван Минев каза, че продължава да търси подходящи парцели за залесяване, като акцията ще продължи до пролетта.

Всички новини за местните избори

3 коментара

  • толко нагъсто са засадени че дори и да се хванат, /което е съмнително/, няма да живеят дълго, но обещанието си е обещание, интересно е че не видях нито един съветник от Герб, колегите нещо го саботират, кой ше си загуби неделята заради егото на един псевдо-еколог

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.