Любопитно

Хор „Родна песен“ отпразнува 90-годишнината си с голям концерт

Хасковският хор „Родна песен“ с диригент Николина Стаматова и клавирен съпровод на Диди Ганева отпразнува 90-годишнината си с голям концерт в читалище „Заря“. В него се представи и камерният оркестър с диригент Цанислав Петков.

„Родна песен“ беше поздравен и получи плакети от кмета Станислав Дечев и областния управител Стефка Здравкова. Елена Цветкова в качеството си на член на управителния съвет изчете поздравителен адрес от Българския хоров съюз. Поздравителен адрес се получи и от председателя на общинския съвет Таня Захариева. На концерта беше и премиерата на песента „Като бяла лилия“ от композитора Александър Текелиев, който беше в салона.

Началото на хора е поставено на 1 декември 1929 г. от 48 граждани на Хасково.Първи председател и диригент е учителят по музика Тодор Николов. Хорът е ръководен от 24 диригенти, а през годините са преминали стотици хористи. „Родна песен“ печели множество международни награди от престижни конкурси. Хорът е носител и на орден „Кирил и Методий“ – втора степен.

Концерт

Юбилейният концерт се осъществява по програма „Културни инициативи“ на община Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
М. Делчев
М. Делчев
01.12.2019 23:56 23:56

За много години! Бъдете успешни!
Родна песен нас навек ни свързва!

Maria Kisovska-Löster
Maria Kisovska-Löster
02.12.2019 11:25 11:25

Браво Нина!Честита награда и още дълги години да радвате публиката с хубави концерти !
Радвам се,че си толкова жизнена и дейна !Много поздрави на Диди !

Back to top button