Хасково

Акцията „Жълти стотинки – Деца помагат на деца“ продължава на Никулден в Хасково

На Никулден – 6 декември продължава акцията „Жълти стотинки – Деца помагат на деца“ в Хасково, съобщават от областна администрация.

Отворен пункт за предаване на събраните жълти стотинки за Детско отделение на МБАЛ – Хасково ще има пред сградата на областна администрация и в болничното отделение от 10 до 19 ч.

Организаторите са доброволци към Сдружение „Съзидание 2012“, което за дванадесета поредна година провежда национална кампания за събиране на жълти монети в цялата страна. Всяка година се избира нов град – столица на акцията. Средствата събрани през 2019 година са предназначени за Детското отделение на МБАЛ Хасково.

От първия етап на кампанията за хасковската болница бяха закупени бебешки легла, стойки за системи, шкафчета, гардероби, медицински бюра с чекмедже, болнично и спално бельо, електрокардиограф, сгъваеми походни легла, инхалатори, инфузионна помпа и други консумативи. Болницата има необходимост още от перфузори и пациентни монитори.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button