Хасково

11 роми на улицата, ще събарят общинското им жилище

Симо Ангелов

Симо Ангелов

24-годишният Симо Ангелов, майка му, жена му, двамата му братя, петте деца и съпругата на единия от тях останаха на пътя. Общинското жилище, което обитаваше многолюдната ромска фамилия бе запечатано от община Хасково с мотив, че къщата на ул. „Единство“ 9 е стара и опасна.

Ходихме при кмета, тоЙ обеща до един месец да ни дадат нова къща, обаче няма“, оплакаха се изгонените. Малко след като полицаите запечатаха къщата бившите й обитатели дойдоха с каруца да изнесат леглата. Симо Ангелов обясни, че отива да ги продава да може поне 15-20 лева да изкара.

Иначе тази вечер ромската фамилия ще спи на пътя. „Може и на автогарата да отидем“, допълни той. „Защо така се отнасят към нас. Редовно си плащахме наема„, недоумяваше Симо. 

Къщата на ул. Единство 9

Къщата на ул. Единство 9

Мислехме да ги преместим в ново жилище, но то още не е готово„, каза пред Haskovo.info директорът на дирекция „Общинска собственост“ Нуршен Малкоч. Тя допълни, че са предприели изгонването на ромската фамилия по-рано от предвиденото заради многобройните жалби от страна на съседи, че къщата е превърната в свърталище на проститутки

Междувременно стана ясно, че общината няма как да предложи нова алтернатива за живеене на 11-те роми, защото титулярът – тяхната майка не е в България. По думите на синовете й била в Австрия на гости на сестра си.

Очаква се следобяд къщата на ул. „Единство“ 9 да бъде съборена.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
гост
гост
12.10.2009 15:00 15:00

Ега ти социалнослабите-на гости в Австрия!?!?!

Анонимен
Анонимен
12.10.2009 15:51 15:51

ЕГАТИ ОБЩИНАТА!НА СОЦИАЛНО СЛАБИТЕ С ПО ДВА АВТОМОБИЛА ДАДОХА ЖИЛИЩА НА УЛ.Г.КИРКОВ А БЕДНИТЕ ДА МРАТ! 😥

една софиянка
една софиянка
12.10.2009 17:31 17:31

От ХЕИ трябваше да отидат и да ги неутрализират!

Анонимен
Анонимен
12.10.2009 18:57 18:57

ма те верно тея там са проститутките дето всяка вечер кибичат на кръстовището

за сполука на обществото
за сполука на обществото
12.10.2009 19:47 19:47

КЪДЕ Е ОГНЕМЕТААААААААААА!!!

Back to top button