Започна изграждането на Център за 15 възрастни с психични разстройства в Хасково

Хасково

Започна изграждането на Център за грижа за 15 лица с психични разстройства в Хасково.

Символично първата копка до Центъра за психично здраве в квартал „Болярово“ направиха кметът Станислав Дечев и управителят на фирмата изпълнител Христо Маруков. Сред гостите на церемонията бяха областният управител Стефка Здравкова и председателят на общинския съвет Таня Захариева. Водосвет отслужи отец Никола.

Копка

Договорът за проекта е сключен на 1 ноември 2018 г. между община Хасково и Министерство на регионалното развитие и благоустройство, управляващ орган на Оперативна програма Региони в растеж 2014-2020. Той е за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ. Общата стойността на проекта е 569 591 лв. , от които 484 153 лв. са от ЕФРР, а 85 438 лв. от националния бюджет. Срокът за изпълнение е до 1 ноември 2020 г.

Копка

В центъра ще се полага грижа за 15 потребители над 18-годишна възраст. Персоналът също ще е от 15 души, като тяхното набиране ще стане по друг проект.

4 коментара

  • А психодиспансера за какво ще се ползва или важното е да гепим кинтите, крадци долни.

  • Браво правете още проекти за големи суми👏. А не можете да направите лостове за тийнейджарите от квартала. Те имат нужда от място където да тренират и се забавляват, а не вместо това да буйстват и рушът квъртала

  • Супер !! Значи мрънкате че нямате пари ама иначе си строите болници за по 600К. И вместо само да обвинявате децата ,че изпочупвали всичко , отделете едни (никакви за вас) 1000лв и им направете някъде нещо , където да могат да се забавляват и да не „ЧУПЯТ“

  • Просто немога да повярвам що за крадци сте. Продължавайте в същия дух !!!!! Крадете от народа , после Пари нямали 🤣. Просто е смешно какви глупаци сте и как всички тези пари идват от нашия джоб.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.