Спорт

Хасковските бадминтонистки – първи на Балканите

Стефани и Божидара с купите от Балканиадата

Стефани и Божидара с купите от Балканиадата

Хасковските бадминтонистки се завърнаха като първенци от Балканиадата за юноши и девойки до 15-годишна възраст в Македония. На шампионата в град Виница хасковската школа беше представена от Стефани Стоева и Божидара Топузова. В националния отбор на България бяха включени още Мила Иванова, Мария Мицова, Стефан Гърев, Владимир Шишков, Даниел Балкански и Виктор Минчев.

Те се класираха първи на отборното като победиха на финала Турция, считан за най-големия фаворит на шампионата с 3:2. Преди това България постигна успех над Македония с 5:0, Румъния 3:2, Сърбия – 5:0 и Албания 5:0.

На личното първенство хасковлийката Стефани Стоева завоюва златото, като на финала тя победи съгражданката си Божидара Топузова. В двубоите на двойки двете играха в тандем и спечелиха балканската титла.

Изключително сме доволни от представянето на състезателите ни, а за напред ни предстои Европейското първенство до 17 години в Словения от 6 до 14 ноември, където в редиците на националите ни ще участват сестрите Стефани и Габриела Стоеви, сподели пред Haskovo.info клубният им треньор Станимир Бойчинов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Mind X
Mind X
13.10.2009 10:01 10:01

BRAVO NA NASHTE MOMICHETA NOMER 1 SA PRODALJAVAITE DA MA4KATE :) :) :) :) :) :)

Back to top button