Хасково

Съдът отхвърли жалба на заличения общински съветник д-р Валентин Деливълчев

Хасковският административен съд отхвърли жалба на заличения общински съветник от коалиция „Движение ЗАЕДНО за промяна“ д-р Валентин Деливълчев, съобщават от ХАС.

Жалбата е срещу решение на Общинската избирателна комисия, с което е оставено без разглеждане заявлението му за оттегляне на предходно заявление за отказ от мандата на общински съветник, избран от листата на коалицията.

Haskovo.info припомня, че първоначално д-р Деливълчев заяви в ОИК отказ от това да бъде общински съветник. Комисията го заличи и обяви за избран от листата Здравко Запрянов, който вече положи клетва в общинския съвет. Впоследствие д-р Деливълчев поиска да оттегли отказа си, а от ОИК оставиха без разглеждане заявлението, като решението на комисията може да бъде отменено само от съда.

Сега от съда приемат, че решението на ОИК е правилно. ХАС е установил, че оттеглянето на отказа е направено несвоевременно, т. е. след като ОИК вече се е произнесла по направеното заявление за отказ от мандат. Решението на съда е окончателно.

Както Haskovo.info писа, Здравко Запрянов вече напусна коалицията и остава в общинския съвет като независим.

Всички новини за Местни избори 2019

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button