Любопитно

Уникалните „Violons Barbares“ за пръв път с концерт в Хасково

„Violons Barbares“ за пръв път ще гостуват в Хасково, съобщават от общината.

Триото е създадено в Страсбург, а в групата влизат българин, монголец и французин – изключителни музиканти, които правят виртуозни композиции с модерни и етно-мотиви. Хасковската публика ще има възможност да чуе уникални авторски песни и обработки от българския и монголския фолклор.

Основоположник на триото е гъдуларят Димитър Гугов, който от години живее, твори и дирижира във Франция. Тримата виртуози ще изпълнят песни от сърцевината на Монголия чрез гърлено пеене и пронизващи звуци на конеглава цигулка – всичко това в изпълнение на Енхжаргал Дандарваанчиг – Епи. Третият член на „Варварски цигулки“ е перкусионистът Фабиен Гуйо. Той представя необичайна комбинация от класически и етно перкусии.

Варварските цигулки очакват хасковската публика на сцената на театър „Иван Димов“ на 6 декември от 19 часа. Концертът е част от празничната програма на община Хасково по повод настъпващите Коледни и Новогодишни празници. Входът е свободен.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button