Хасково

Откраднаха близо 300 лв. от ученички в хасковска гимназия

Близо 300 лв. са били откраднати от пет ученички в хасковската ФСГ „Атанас Буров“. Кражбата е станал вчера във физкултурния салон.

Гимназистките са в 10 клас. На две от момичетата крадците са отнели 100 и 90 лв. Те са се оплакали на училищното ръководство. Подаден е и сигнал в полицията.

От областната дирекция на МВР заявиха пред Haskovo.info, че са рядкост сигналите към тях за кражби в училища. Те препоръчват на децата в такъв случай веднага да сигнализират на спешния телефон 112.

От ръководството на училището отказаха да коментират случая, защото се извършва полицейско разследване. От там обаче заявиха, че няма как в съблекалните да бъдат поставени камери, за да се предотвратят подобни случки.

От Регионалното управление по образование коментираха пред Haskovo.info, че не водят статистика за подобни случаи, но те не били чести. В други гимназии в Хасково пък проблемът е решен като класните стаи се заключват и децата оставят там багажа си.

39 коментара

 1. За МВР са такава рядкост кражбите в училища,че чак не знаят как да процедират в такава ситуация. Имам спомен преди 3 години,когато съответното ръководство прецени че дадени хора от училището са откраднали нещо от тяхната собственост(на стойност 200 лв) и се наложи тези ученици на крехката възраст между 15 и 17 години да бъдат подлагани на разпит в полицията. Като за аргументи и доказателства че точно тези хора бяха откраднали съответната собственост беше изложен следния изказ: „Знам че сте вие,пределно ми е ясно,няма кой друг да е,говеда“. Институцията по образованието отговаряща за психическото състояние на съпровождащите ни през 5те гони в развитието на децата в тъй наречената гимназия,могат ли да отговорят дали това би било нормална нападка към деца? А полицейските органи които водят децата на тази крехка възраст с аргументи,че извисения Учител е решил,че те са виновни, помислиха ли какво може да стане с психиката на някое дете след като бъде обвинено в кражба на тези години ? Училищната управа в тази Гимназия,смея да твърдя че е на доста ниско ниво и е време да се вземат мерки срещу хората които от 1 до 12 клас(12 години) отговарят за децата ни и тяхното развитие.
  Ръководството на училището не е длъжно да поставя камера за предпази от кражби,а най обикновени шкафчета които децата да ползват докато имат час по физическо. Добре че града е малък,всички се познават и хората които дори не умеят да си вършат работата правилно,се задържат на тези позиции до пенсиониране.

  1. Казано нагледно ситуацията във ФСГ няма да бъде решена, има вероятност вината да бъде подхвърлена към опредени лица, визирам случая на back and developer, понеже съм запознат със същноста на проблема, за който той говори.
   Реално 70% от педагозите във ФСГ са под абсолютно всякаква критика, ако започна да визирам имена няма да ми стигне цял ден.
   А за МВР, два средни пръста и също така за специални поздрави за госпожа Елена Петрова и за нея два, нищо че няма да й стигнат!
   От ученик във гимназията!

  2. Разбира се,че така ще процедират в МВР.
   Малкия дрисльо краде пари после ще се обижда от говедо.Ако искате да ги поущряват там а? Заслужават и на трулея да висят,защото такива като вас докараха България до това положение.
   Какво може да стане с психиката? НИЩО!!!!!!
   Не са яли БОЙ от родителите си навреме!!
   И да за възпитанието на едно дете трябва БОЙ,защото без извинение стават ПЕДЕРАСТИ.

 2. Back End Developer -браво бе брато-какво детайлно познаване на образователната система,на детската психика,на живота във въпросната гимназия,на изказа на Учителя,на действията на правоохранителните органи,на“нивото“ на ръководството,на срока на обучение във училището-цели 12 години.
  Пък един словоред,един правопис-еваларката.
  Така се прави-компетентните пишат!

  1. Ламбо,син на Светлин,Господин високопланински персонаж. С обръщението „брато“ човек се обръща към хора близки до неговата фамилия/род или обкръжение. Вероятно си обиден „брат“ от високо квалифицираната гимназия. Предполагам ако се направи анкета сред завършилите ученици от гимназията,ще попаднеш в списъка с педагози които не са харесвани и не вършат добре задълженията си. Все пак нека запазим добрия тон и да не се отделяме от темата на статията : Кражби и безхаберие. Няма да посочвам квартала в който се намира въпросното учебно заведение.Няма да посочвам в цифри обитанието на учебното заведение от кварталници(95%). Няма да правя никакви целенасочени обиди към персонала на учебното заведение което така старателно при дадена проверка от някой инспектор предупреждават учениците да не показват на каквото са ги научили,а им посочват точно какво да казват пред инспектора.

  1. Като се разкрещи Сусамската Мара, как да мислиш? По-селска пръчка в Иконома не е имало… !

 3. Здравейте,обръщам се от името на 75% от завършилите ученици.Тъй като вие уважаемите педагози не сте сред обкръжението на учениците си и не може да чуете негативното мнение спрямо вашата работа и недостатъците на преподаването ви. Спрете да парадирате с „уменията“ в образованието,които така силно ви липсват. Молбата ми към директора и инспекторите проверяващи училищата е да наемат педагози които умеят да се свързват с поколението което е в момента,а не педагози които от годините в едно училище вече психически се износват и не успяват да се справят с преподаването. Мисля че един разочарован учител е в пъти по добре от колкото всяка година по 100 деца без бъдеще и без да са научили това за което са записали ФСГ АТАНАС БУРОВ.

 4. Всички знаем за номерата ви във ФСГ,събирам подписка от родители за премахване на дадени лица от управатата на училището!! Първо трябва пълна инспекция на персонала и дали покриват нужните качества за хора работещи с деца и чак тогава да се пишат статии за децата.

  1. С писане по форумите няма да се оправи ФСГ, а беше едно от елитните училища в града ни.
   Замислете се кога започна упадъка на училището. Ами с директора докаран от някъде и домъкнатите учители след него. И какво чакаме от такива преподаватели. Вярно сигурно има и съвестни преподаватели. Но само като видиш директора, ами какво да кажем за Мария от Сусам пази боже да чакаме резултати.

 5. Аз нещо не разбирам. Някакви дрисльовци крадат парите на някакви лигли, които носят огромни суми в училище и ги оставят без надзор в съблекалнята и накрая учителите и директорите виновни. Те вероятно трябва да стоят и да пазят багажа на девойките.
  Не коментирам професионалните им качества и способности. Те не са обект на темата.

  1. Ами не сте ли чували за банкови сметки карти тва онова носете си по 1000 в джоба безопасно е..

   1. Много знаете всички ,но не знаете тези пари дали не са събирани този ден за предстоящите празници и ако трябва пак да ги дадете или ако се случи на вашата „пикла“или на вашите „дрисльовци“.Това са пари които се знаят че са в тези момичета

 6. Кво ми са фуфуцакате. На мен ми откраднаха 530 лв само на мен и аз бях ок. Те от 1000000 чоуека по малку уот туа. АЙ ша ва ибъ в префърфуцуцканите кроасанти и кифелдочки. Глиейкатие си раутаа. Бай вай.

 7. Кво ми са фуфуцакате. На мен ми откраднаха 530 лв само на мен и аз бях ок. Те от 1000000 чоуека по малку уот туа. АЙ ша ва ибъ в префърфуцуцканите кроасанти и кифелдочки. Глиейкатие си раутаа. Бай вай.

 8. Ако бяха открадали на момче парите заместник директор нямаше да си мръдне от втория етаж

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button