Хасково

Предлагат 3 г. интернат за малолетния, хванат за убийството в Александрово

13-годишното момче, хванато от полицията за убийството на Димо Димчев в хасковското село Александрово, да бъде настанено за 3 г. в интернат. Това предлага Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните при община Хасково.

Предложението трябва да бъде разгледано от Хасковския районен съд. Магистратите трябва да решат дали момчето да бъде настанено в някой от трите интерната в страната. 3-годишният срок е максималният, предвиден от закона. Той не може да бъде съден за убийството, защото е малолетен.

Както Haskovo.info писа, трупът на мъжа беше открит на 25 ноември сутринта. При аутопсията съдебният лекар констатира, че по тялото му има следи от физически травми, които са причина за смъртта. За убийството беше задържан и 14-годишният братовчед на малолетния, който е в ареста. Него го грозят до 10 г. затвор.

Haskovo.info припомня, че майката на 13-годишното дете Йорданка Дончева разказа, че двете момчета са били заплашени от Димо с нож и те са го нападнали при самоотбрана, но не са искали да го убиват.

Настаняването в интернат е най-тежката мярка срещу проявили се малолетни. Тя се налага изключително рядко, коментираха пред Haskovo.info от комисията. Последно в Хасково подобна мярка е наложена през 2016 година срещу малолетен извършител на серия грабежи.

По-късно от прокуратурата допълниха, че съдът се очаква да насрочи делото в 14-дневен срок. Районният съд разглежда делото еднолично в съдебно заседание при закрити врата, с призоваване на малолетния, родителите или лицата, които ги заместват, лицата, които защитават неговите права и законни интереси, и прокурор.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
05.12.2019 12:59 12:59

В интерната ще живее и ще се чувства много по-добре, отколкото в родния си коптор.

град Козлодуй
град Козлодуй
05.12.2019 23:43 23:43

раждаш се убиец до гроб убиец

Back to top button