Екоинспекцията глоби с по 2 000 лв. община Симеоновград и ракиен казан

Регион

С 2 000 лв. е глобена община Симеоновград за неизпълнение на предписание за почистване на нерегламентирано сметище, съобщават от Регионалната инспекция по околната среда и водите – Хасково в отчета си за ноември.

Същата глоба е отнесъл ракиен казан в димитровградското село Злато поле за заустване на отпадни води в дере без издадено разрешително за заустване. Сред по-големите глоби е и в размер на 3 000 лв. за неизпълнение на дадено предписание за преустановяване на нерегламентирано събиране, съхранение и разкомплектоване на излезли от употреба автомобили от площадка в землището на Свиленград.

Винарска изба в Ивайловград е глобена с 500 лв. за неподдържане на пречиствателното съоръжение в техническа и експлоатационна изправност. 7 акта са съставени на физически лица за разораване на имоти в защитени зони от „Натура 2000“ в нарушение на забрана от заповедта за обявяването им.

За месеца са съставени общо 16 акта и са издадени 7 наказателни постановления на обща стойност 10 650 лв. Събраната сума от наказателни постановления и санкции, включително за предишни периоди, е 13 381 лв. Почистени са 12 нерегламентирани сметища. На „Зеления“ телефон през месеца са постъпили 11 сигнала.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

loading...