Хасково

Пресякоха незаконна продажба на лекарства в Хасково

Незаконна продaжба на неразрешени лекарства предотвратиха полицаи от Хасково, съобщават от областната дирекция на МВР.

Неразрешените за употреба лекарства са иззети от икономическите полицаи. Вчера заедно със служители от Изпълнителна агенция по лекарствата те са провели операция с цел установяване и документиране на неправомерно разпространение в интернет на лекарствени продукти, отпускани с рецепта или неразрешени за употреба на територията на страната.

В дом и склад на булевард „Раковски“ в областния град са намерени 463 опаковки с лекарствени турски медикаменти, които са предадени с протокол от 52-годишния си собственик, познайник на полицията. На хасковлията е съставен акт по Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина.

4 коментара

  1. Значи на тиквата мафиято да продава на бедните скъпи лекарство а евтшните се конфискуват….да ми ядете лайната днес не риба курви…

  2. Турските лекарства едно,че са по евтини и второ по-качествени.Две опаковки омепразол от Турция се равняват на една у нас.Иди купи си за себе си,но не прави търговия с тях.Грешно е.

  3. Нурофена в Турция е 3 пъти по евтин ! Там е около 13 лири опаковката, а тука цената е същата само, че в лева !

  4. Много по-качествени са продуктите и на по-достъпна цена.Българинът е хем беден, хем болен,а в нашите лекарства активното вещество е в ниски дози-нали няма к8нтрол на нищо вече произведено в България-фирмите и предприятията са все на хора близки/или във властта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button