Любопитно

19-годишен хасковлия реставрира уникално Пежо от 1971 г.

Петър с колата19-годишният Петър Стоянов няколко години вече се труди под капака на уникално Пежо 404 от 1971 година. Луксозното за времето си возило е единствено по рода си в региона, твърди неговият собственик. Има дизелов двигател, а 75-те конски сили, все още могат да задвижват 2000- кубиковия му двигател

Всичко това се дължи на усърдието и дългите часове работа на Петьо под капака. Ремъци почти липсват, понеже всичко се задвижва от вериги и зъбни валове. „Това рядко се среща в устройството на автомобилите“, казва Петър.

Той е възпитаник на хасковската Професионална гимназия по туризъм. Там е завършил специалност „Производство на хляб, хлебни и сладкарски изделия“. Професионалният кулинар е твърдо решен да направи от ретро колата уникално возило, което да събира погледите по улиците и да печели призове.

Петър с ПежотоПежото Петър е наследил от баща си през 1992 година. „Изумен съм от качеството на изработка и способностите на колата“, споделя младия механик. „Дори на извънградски път френското возило няма проблем и се справя чудесно с неравностите по трасето“.

Петър е решен непременно да довърши работата по реставрирането на 38-годишното бижу независимо колко ще му струва това. От 2002 година до сега ретро колата му е глътнала над 6 хиляди лева, показват грубите сметки на Петьо.

Иначе младият хасковлия е готов да се занимава и занапред с такава дейност, стига да открие кола, която да вземе присърце. Младежът е голям фен и на американските мощни возила. Мечтата му е да си купи Форд Мустанг и да го реставрира.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
недялко
недялко
14.10.2009 20:23 20:23

Здравейте.момчето много добре работи.Може ли да ми изпратите адреса за да му помогна с някои части,които имам и може би ще му свършат работа.Благодаря предварително.

melancholic
melancholic
14.10.2009 21:56 21:56

[quote=недялко]Здравейте.момчето много добре работи.Може ли да ми изпратите адреса за да му помогна с някои части,които имам и може би ще му свършат работа.Благодаря предварително.[/quote]

Shopaza-Tuning_Mafiqta – Това му е скайпа ако искаш да се свържеш с него

Анонимен
Анонимен
15.10.2009 15:35 15:35

[quote=melancholic][quote=недялко]Здравейте.момчето много добре работи.Може ли да ми изпратите адреса за да му помогна с някои части,които имам и може би ще му свършат работа.Благодаря предварително.[/quote]

Shopaza-Tuning_Mafiqta – Това му е скайпа ако искаш да се свържеш с него[/quote]
0897223133 аз сам момчето бади се ако има нещо ;) или на скайп Shopaza-Tuning_mafiqta

Back to top button