Регион

Машина ще почиства реки, дерета и канавки срещу наводнения в община Димитровград

Димитровград и Узункьопрю ще закупуват специализирана техника за почистване на речни корита, дерета и канавки, като превенция срещу наводнения. Това обявиха кметовете на двете партньорски общини по трансграничен проект Иво Димов и Йозлем Беджан.

Общата стойност на проекта е за 596 121 евро. Димов каза, че след тежките наводнения през 2012 и 2014 година община Димитровград целенасочено работи по дейности за предотвратяване на наводненията. Машината, която се предвижда да бъде закупена по проекта е с няколко накрайника и предвижда рязането на дървета, почистването на храсти, крайпътни зони и блатисти район. Беджан благодари на кмета на община Димитровград за партньорството и добрата взаимна работа и сподели важността от подобен тип съвместни проекти. Узункьопрю също ще закупи подобен тип машина, с която да почиства опасните зони.

Река

В пресконференцията участваха още ръководителя на проекта и зам.-кмет на община Димитровград Яшо Минков, както и екипите от двете партниращи си общини. Минков сподели, че на провелата се предния ден работна среща обстойно са обсъждани между двамата кмета по-нататъшните действия и необходимости, по които да се работи.

Дейностите по проекта предвиждат изготвяне на анализ от експертни групи на рисковете и заплахите от наводнения на територията на двете общини в трансграничния регион, като в обобщен доклад ще бъде включена информация за мерките, които трябва да се предприемат. Територията на двете общини ще бъде картирана със съответните горещи точки. Предвижда се обучение на доброволци, както и ще бъде създадена IT платформа за обмен и координация на информация при взаимни действия.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Някой си
Някой си
06.12.2019 15:36 15:36

Да купят диви прасета от Италия и да ги пуснат в реката, те са машини и ще разровят и изядът всичкия боклук, а после и пържоли ще има!

Back to top button