Интересни уроци и много състезания за Вапцаровите дни в гимназията по транспорт

Любопитно

В хасковската Професионална гимназия по транспорт и аграрни технологии „Н. Й. Вапцаров“ започнаха Вапцарови дни, посветени на патрона на училището.

Те са под надслов „Вапцаров – човек, творец, учител“. Тази година се навършват 110 години от рождението на поета.

Празник

Да отбележат празника, на 5 декември, учениците от 9-те класове направиха интердисциплинарен урок, обединяващ в себе си четири учебни дисциплини: български език и литература, руски език, английски език и предприемачество. Учениците от трите отбора показаха знания за живота и творчеството на своя патрон. Прочетоха Вапцарови произведения, преведени на руски и английски език.

По зададени компоненти състезателите трябваше да изработят бизнес идеи. Урокът бе представен като състезание между класовете, а желанието за победа нахъсваше участниците да покажат знания и умения. Интердисциплинарният урок завърши с награди за всички състезатели.

На 5 декември се проведе и приятелска волейболна среща между смесени отбори от учители и ученици от ПГТАТ „Н. Й. Вапцаров“ и ПГДС „Цар Иван Асен II“.

На 6 декември в гимназията се организира спортен празник и бе открита изложба с произведения на Н. Й. Вапцаров.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.