Регион

Запечатват музея край Александрово заради неуредици с терена?

За откриването на музея през май пристигнаха японските принц и принцеса

За откриването на музея през май пристигнаха японските принц и принцеса

Музеят на тракийското изкуство край Александрово може да бъде запечатан от Дирекцията за национален скроителен контрол. Причината за това е, че обектът няма разрешение за експлоатация. От друга страна такова разрешение не може да бъде издадено, защото Държавната агенция по горите не е продала на община Хасково терена, на който е построен музея, коментира днес заместник – кметът Нели Станева.

Музеят е построен на три парцела с обща площ 3,8 декара, които до преди няколко месеца са били част от държавния горски фонд. Взето е решение теренът да бъде продаден, но комисията, която да го направи не е заседавала от тогава. Сградата, построена с близо 3 милиона долара безвъзмездна помощ от японското правителство, също е държавна собственост. Министерството на културата обаче не прави нищо по въпроса с въвеждането в експлоатация.

Неуредиците могат да доведат до запечатване на музея, който сега се посещава от близо 2 000 туристи месечно. Надявам се обаче, че никой няма да затвори обект от такъв ранг, заяви Нели Станева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button