Външни публикации

Как да получите потребителски кредит от банка

Бързите кредити могат да ви помогнат да финансирате значителни покупки. Днес всичко е много по-лесно и бързо в сравнение с преди няколко години. Вече всеки има достъп до бързи заеми онлайн. Все пак, по-добре е да пробвате да вземете потребителски кредит от банка, тъй като лихвите там са значително по-ниски.

Обикновено си струва да започнете с банка, с която вече имате контакт. Разберете техните изисквания и тарифи, така че да можете да ги сравните с други местни и национални банки, както и с други видове кредитори. Подайте заявлението си за кредит онлайн или лично в клона на банката и изчакайте одобрението. След като бъдете одобрени, прочетете внимателно общите условия, за да сте сигурни, че можете да изплатите заеманите средства и посочете как искате да бъдат доставени средствата ви.

Ето как да улесните кандидатстването за кредит от банка

Започнете с банка, с която вече имате контакт

Ако сте решили да вземете пари назаем, банката, в която се намира вашата разплащателна сметка, спестовна сметка, в която си получавате заплатата или имате други заеми, е доброто място, с което да започнете. Това може да бъде от полза, защото много банки предлагат отстъпки за лоялни клиенти. Например, може да успеете да спестите от лихвения процент по заема си, да намалите таксите за генериране на заем или да се класирате за някоя отстъпка.

В някои случаи може да е по-лесно да получите одобрение за заем в банка, в която имате съществуващи сметки. Банката може да е готова да ви предложи заем, който използва вашата спестовна сметка като обезпечение за парите, които вземате.

Разберете какви са изискванията и сравнете тарифите и условията

Различните кредитори имат различни правила по отношение на това кой може да се класира за заем. Обикновено, обаче, ще имате право само, ако отговаряте на минималните изисквания за кредитен рейтинг и доходи на вашия кредитор. Ако вашият резултат е твърде нисък и банката ви смята, че може да не успеете да изплатите дълга или ако доходите ви не са достатъчно високи, за да можете да извършвате плащанията, може да ви откажат заема.

Ако не отговаряте на изискванията на вашата банка, не се отказвайте – има и други възможности за потребителски заем, които да проучите. Например, вашата местна банка може да има по-строги правила от тези на онлайн кредиторите – особено тези, които предлагат заеми за кредитополучатели с лоши кредитни истории или рекламират, че са готови да вземат предвид фактори, различни от кредитния ви рейтинг, когато решават дали да ви одобрят. Просто бъдете внимателни и прочетете ситния шрифт в условията на всеки заем, за който кандидатствате, тъй като някои онлайн кредитори може да предлагат неблагоприятни условия за клиентите.

Разберете условията на кредита, който банката ви предлага, включително лихвата, която ще дължите, всички такси, които ще бъдете таксувани, независимо дали процентът е фиксиран или променлив и какви са вашите опции за условията на погасяване.

Подайте молбата си за кредит

След като разберете коя банка или кредитор предлага най-добрите цени и условия за заем, подайте официално заявление към  избрания от вас кредитор.

Почти всеки кредитор, включително местните банки, сега предлагат онлайн заявления за заем. Можете, обаче, да предпочетете да подадете заявление лично, ако не искате да сканирате финансови документи или ако искате някой в ​​банката да ви помогне да завършите процеса.

Изчакайте одобрение

Ако вече сте одобрени, има голяма вероятност да получите заема, за който сте кандидатствали, въпреки че предварителното одобрение не винаги е гаранция за окончателно одобрение.

Някои банки ще ви одобрят бързо, дори в рамките на минути или часове след подаване на заявлението. На други може да отнеме няколко дни или седмици, за да прегледат заявлението ви и да ви одобрят за финансиране. Ако имате нужда от парите бързо, потърсете фирма за бърз кредит.

Прочетете Общите условия

След като бъдете одобрен, банката ще ви даде документи за заем за подписване. Прочетете ги внимателно и проверете дали лихвеният процент, таксите и другите разходи са тези, които сте очаквали. Бъдете сигурни, че няма добавки, които не сте искали, например застраховка за защита на кредита.

Също така проверете отново, за да сте сигурни, че знаете какви ще са плащанията по заема ви и че бюджета ви позволява да ги изплатите.

Вземете парите си

Накрая ще трябва да кажете на банката къде да депозира средствата ви. Много банки могат да депозират вашите суми направо във вашата банкова сметка, особено ако вече имате такава в банката.

Back to top button