Такса смет в Харманли скача с над 16%

Регион

В община Харманли се предвижда увеличение на такса смет между 16.3 и 16.7%, като за фирмите то ще е по-малко, съобщават от кметството.

Поскъпването е във връзка с промяната на задължителните отчисления по Закона за управление на отпадъците – от 57 лв. за тон през 2019 г. на 95 лв. на тон през 2020 г. и предвиденото увеличение на минималната работна заплата със съпътстващите я осигуровки. За апартамент от 64 кв. м. в I-ва зона (централна градска част) поскъпването би било около 5 лева за година (0.42 лв./месец) и за същото жилище във II-ра зона – с 3.60 лв. (0.30 лв./месец). Непроменени остават всички местни данъци.

Haskovo.info припомня, че такса смет скача и в други общини на областта, сред които е Хасково – средно с 16.7%.

Такса смет в Хасково скача със 17 процента. Вече ще плащаме 3,5 промила вместо 3

3 коментара

  • Вечна слава на герберите и в Хасково го вдигнаха, нищо че в сметката има 4 млн.лева, те ще бъдат откраднати, не може да се наситят тези момчета, знаят че никой не е занесъл нищо в гроба, но те са убедени че няма да умрат и затова крадат като за последно. Бог вижда всичко, ще се пържите в ада гадини мръсни!

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.