Спорт

Хасковлията Даниел Колешев стана държавен шампион по муай тай

12-годишният хасковлия Даниел Колешев – Daniel KO стана държавен шампион по муай тай в епична битка със състезател от Варна.

Успехът дойде на състоялото се в Нова Загора държавно първенство по муай тай и кикбокс, организирано от Българската Конфедереция по Кикбокс и Муай Тай и спортна зала по муай тай SC“ Pride and Glory“ с главен треньор Иван Иванов. За пръв път в България се разрешава участието на 11-12-годишни състезатели в категория от 48-52 кг. Противника на Дани беше доста по едър от него, много добре подготвен, но Дани беше категоричен.

Победата е квалификация за Световно първенство по муай тай във Тайланд през 2020 г. Това е страхотна възможност за Дани, за която той мечтае от доста дълго време.

Дани започна заниманията си с този спорт още в ранна детска възраст, когато е само на 5 години в Лондон. Благодарение на добрите спорни клубове, както в Англия така и в Холандия, Дани придоби опита, който има.

Хасковлията има над 60 боя зад гърба си. Той вече има една световна титла, спечелена през 2014 година в О2 Арена в Лондон и също така е шампион на IKSA през 2017 г.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button