Любопитно

Близо 10 000 лв. за хасковската библиотека за нови книги

Близо 10 000 лв. получава Регионалната библиотека „Христо Смирненски“ в Хасково за обновяване на фондовете й с книги и други информационни източници. Средствата са от втората конкурсна сесия на Министерството на културата по програма „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност“.

Както Haskovo.info писа, след първата конкурсна сесия най-голямата в региона библиотека се обогати с 610 заглавия. Новозакупените книги са от 89 издателства, творбите от родни автори са една четвърт.

Финансов стимул от Министерството на културата сега получават и Градската библиотека „Пеньо Пенев“, читалище „Култура” в Димитровград, хасковското читалище „Кадрие Лятифова“, тополовградското „Св. Св. Кирил и Методий 1894“. В списъка на одобрените са също читалищните библиотеки в Ивайловград, Маджарово и село Добрич, които ще зарадват читателите си с нови книги.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button