Регион

Кметът на Минерални бани в комитета на регионите в Брюксел

Орхан ШабанКметът на община Минерални бани Орхан Шабан е включен в състава на групата български представители в Комитета на регионите в Брюксел за периода 2010 – 2014 година. Решението бе взето на заседание на МС. В групата са включени още кметовете на общините Смолян, Твърдица, Добрич, Ямбол, Кърджали, Лом, Монтана, Търговище, Русе, Гоце Делчев.

Предложенията за българските делегати са били изготвени от Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България.

Комитетът на регионите е създаден през 1994 г. и е консултативен орган, съставен от представители на регионалните и местни власти в Европа. Преди да се вземат решения на ЕС по въпроси, свързани с регионалната политика, околната среда, културата, образованието и транспорта, е необходимо становището на Комитета на регионите. Всяка година той провежда пет пленарни сесии, по време на които определя общата си политика и приема становища.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button