Балерините на „Рона“ изрисуваха сцената и телата си в „Цветовете на танца“

Любопитно

Уникалният бутиков спектакъл „Цветовете на танца“ представиха тази вечер балерините на хасковския клуб „Рона“ на сцената на читалище „Заря“.

Авторът на спектакъла Милена Налбантова заяви пред Haskovo.info, че подобно съчетание на танц и изобразително изкуство се показва за пръв път в България. Идеята е да се стимулира фантазията на танцьорите, които да излеят емоцията си от танца върху платното.

Балет

Балерините рисуваха с бои, четки и с телата си. В своеобразния бодиарт се включи и публиката, която също имаше възможност да изрази емоцията си с четки по телата на момичетата.

В края изрисуваните балерини обраха аплодисментите на публиката, която през цялото време беше разположена около сцената. Налбантова съобщи, че сполучливите рисунки ще бъдат подредени в благотворителна изложба.

Балет

„Цветовете на танца“ е част от честванията за 40-годишнината на „Рона“. Юбилейният спектакъл „Ангели на земята“ е на 18 декември от 18:30 часа в читалище „Заря“.

Спектакълът се осъществява с подкрепата на община Хасково по програма Културни инициативи.

4 коментара

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.