Хасково

Над 10 000 търговци се харчат за нови касови апарати в региона

Касов апаратКасовите апарати трябва да имат техническа възможност за установяване на дистанционна връзка с НАП до средата на 2011 г. Това гласят промените в Закона за данък върху добавената стойност, които Министерски съвет одобри, съобщиха за Haskovo.info от НАП.

Министърът на финансите ще трябва да направи съответните помени в Наредба Н-18 за регистриране и отчитане на продажбите в търговските обекти до 6 месеца след влизането в сила на измененията в закона. След това търговците ще имат още една година гратисен период, така че да приведат фискалните си устройства съгласно изискванията на нормативната уредба.

Дистанционното отчитане на дневните обороти от фискалните устройства е една от мерките на НАП в борбата със сивата икономика. Когато тя бъде въведена голяма част от търговските обороти ще бъдат извадени на светло, категорични са от приходната агенция. Освен това ще се съкрати времето и ще се подобри ефективността при дистанционното наблюдение на оборотите.

В териториалната дирекция на НАП в Хасково само за последните 4 години са регистрирани 12 665 нови търговски обекти с общо 13 415 касови апарати, уточниха от НАП.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
s
s
16.10.2009 17:21 17:21

дистанционната връзка НАП ли ще я плаща? идиоти!

Back to top button