11 купи за „Галаксико“ от международно танцово състезание в Сърбия

Спорт

Танцьорите от Общински център за танцово изкуство „Галаксико“ – Димитровград се завърнаха с куп награди от международен танцов фестивал в Сърбия.

Общо 1 500 танцьори от Сърбия, Северна Македония, Черна Гора и България се включиха в тазгодишното издание на танцовия конкурс. Професионално квалифицирано жури от 18 души оцени състезателните танцови номера, като в състав от 9-членно жури се присъди и паричния награден фонд на обща стойност 1 250 евро за най-добър солист при малките и най-добър солист при по-големите, както и за най-добър дует, група и формация.

Балет

Димитровградските танцьори грабнаха много медали, дипломи и общо 11 купи, от които 3 топ награди за най-добър солист при малките – Мартин Димитров, най-добър солист при по-големите – Антоана Стефанова и най-добър дует в изпълнение на Антоана Стефанова и Гергана Грозева с танца „Waka Waka“. Главният организатор на събитието връчи купа на Гебриел Делчев за най-много състезателни танцови представяния от всички издания на танцовия конкурс „Върнячка Баня Опън“. Другите 7 купи бяха спечелени от танцовите изпълнения в малка група в съответните танцови стилове.

Балет

За първи път „Галаксико“ представи и грабна купа с малка група в състезателна категория Family Dance Group, където родители участват в танцово изпълнение с децата. Танцът с който завладяха публика и жури ще може да се види на 18 декември в 18 часа на коледния концерт „В очакване на Дядо Коледа“ на „Галаксико“ и приятели в димитровградския театър „Апостол Карамитев“. Входът за концерта е с покани.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.