Спорт

Диа на полуфинал в Мадрид, съперничката й си троши ракетата от яд

Диа ЕвтимоваХасковлийката Диа Евтимова продължава блестящата си серия от победи на турнира в Мадрид с награден фонд 50 000 долара. 22- годишната ни тенисистка, която напоследък е в страхотна форма, записа шести пореден успех и се класира за полуфиналите в испанската столица.

Два часа и половина продължи битката на корта в играния днес четвъртфинален мач между Диа и 127-та в света  Дария Кустова от Беларус, която е четвърта в схемата. Хасковската ракета успя да се абстрахира от трите си загуби досега срещу по-именитата си съперничка и направо я отчая с отиграванията си на корта.

След като двете си размениха по един сет – 7:6, 0:6  при 4:1 за Евтимова в третата част беларускинята строши ракетата си от яд с думите: „Не мога повече“. Въпреки опитите на Кустова да обърне мача, хасковската тенисистка не изпусна водачеството и затвори сета с 6:3  в своя полза.

За класирането си на полуфиналите в Мадрид Диа, която стартира от квалификациите, спечели общо 38 точки за световната ранглиста. Това най-вероятно ще я придвижи с близо 60 места в края на октомври. В момента хасковлийката заема 375-та позиция в класацията на  WTA.

За място на финалите третата ни ракета при жените ще играе срещу връстничката си Маса Зек-Пешкирич. Словенката е втора в схемата на турнира и № 126 в света, а през януари тази година е достигнала най-доброто си класиране в женската ранглиста – № 93.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
777
777
16.10.2009 16:20 16:20

[b]Браво на Диа! Тя постигна може би най-големият успех в българският женски тенис за 2009 година досега. [/b]

Back to top button