Спорт

Диа на финал за 50 000 долара след тричасов трилър

Диа ЕвтимоваХасковската тенисистка Диа Евтимова продължава победната си серия в Мадрид и утре ще играе първият си финал на турнир с награден фонд 50 000 долара. 22-годишната ни ракета ще спори за трофея в испанската столица след тричасова битка днес срещу словенката Маса Зек-Пешкирич, завършила 4:6, 7:6, 6:3.

По пътя към финала Диа, която е № 375 в света, отстрани три тенисистки от топ 200 – Корина Дентони (№156), Дария Кустова (№127) и Маса Зек-Пешкирич (№126).

В мач за титлата хасковлийката ще срещне Анна Флорис. 27-годишната  италианка също е във възход този сезон и е на 209-а позиция. Тя не беше поставена, но стартира от основната схема, за разлика от българката, която премина през квалификациите. Диа и Анна вече веднъж са се срещали на корта. През 2007 година Флорис победи Евтимова с 6:3, 6:2. Любопитното е, че италианката тогава е по-назад в световната ранглиста – №286, а хасковлийката е №271.

За класирането си на финала хасковската тенисистка си осигури общо 56 точки за ранглистата, които ще я изстрелят почти със сто места нагоре в края на октомври.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button