Любопитно

Хасковски гимназисти станаха учители за час в Литва

Група от петима ученици и двама учители от хасковската Професионална гимназия по транспорт и аграрни технологии „Никола Вапцаров“ бяха на едноседмичен междуучилищен обмен в Литва.

Участваха 6 училища от България, Полша, Румъния, Литва и Турция. В Литва програмата е била богата, като през първия ден групата е имала културна програма – опознаване на културно-историческите забележителности на литовската столица. През следващите дни в град Келме участниците посетили училището домакин, което е за деца със специални образователни потребности. Имало е спортни, танцови и обучителни прояви. Младежите от гостуващите страни са влезли в ролята на учители за 1 час на учениците от Келме.

Авто

Хасковлии са посетили местната гимназия, Центъра за професионално образование, както и Младежкия център. Те били приети от зам.-кмета на общината. През цялото време са имали културна програма, спортували са заедно, изучавали са литовски танци, посетили местната забележителност – Хълмът на кръстовете в Шауляй.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button