Балерините на „Тангра“ отвориха „Прозорец към света на джаза“

Любопитно

Хасковският балет „Тангра“ изнесе тази вечер най-новия си спектакъл „Прозорец към света на джаза“.

Пред препълнения с публика салон на театър „Иван Димов“ всички 52 балерини на хореографа Дорина Инджова разказаха с езика на танца част от богатата история на джаза. По думите на Инджова – хореограф и постановчик на спектакъла, джазът е интелигентна и красива музика, с която децата могат да израстнат като хора.

Балет

Музикалната компилация е на проф. Веселин Койчев, костюмите са дело на Веса Муртева, а мултимедията – на Янко Митев. Подготовката за спектакъла е започнала от лятото.

Балет

В края всички балерини заслужиха аплодисментите на публиката. Дорина Инджова благодари на своите танцьори и родителите им и получи голяма кошница с цветя.

Спектакълът, който е включен в Коледно-новогодишната програма на Хасково, се осъществява с подкрепата на общината по програма Културни инициативи.

Един коментар по “Балерините на „Тангра“ отвориха „Прозорец към света на джаза“

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.