Регион

Отпускат още 300 000 лв. за ремонт на гимназия в Димитровград

Нови 300 000 лв. за ремонта на Професионалната гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ в Димитровград ще отпусне Министерство на образованието, съобщават от общината.

Това стана ясно вчера след проведени разговори между кмета Иво Димов и министъра на образованието Красимир Вълчев по време на встъпителния форум на НСОРБ, в който и двамата участваха. Миналият декември по настояване на кмета министерството отпусна първия транш от 300 000 лв., а в средата на тази година с още 300 000 лв. финансира ремонта на учебното заведение, което е държавна собственост.

До момента е направена фасадата, покрива и нова отоплителна инсталация. Предстои да бъде извършен вътрешен ремонт на стаите, с което напълно ще бъде обновена сградата на професионалната гимназия.

Очаква се в края на януари министър Вълчев да посети Димитровград и да се срещне с учители, директори и други представители на образователната сфера в града.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button