Разследват МБАЛ – Хасково за източване на Здравната каса със стентове

Хасково

МБАЛ – Хасково се разследва за източване на пари от Националната здравноосигурителна каса, съобщават от прокуратурата.

Разследването е започнало по сигнал на Териториалната дирекция „Национална сигурност“. В него се твърди, че лекари от Инвазивното отделение са съставяли документи с невярно съдържание, за да болучи болницата средства от Здравната каса. Става въпрос за използване на консумативи и медицински изделия при извършените инвазивни интервенции – поставяне на стентове на пациенти на отделението.

При извършено претърсване в МБАЛ – Хасково са били открити и иззети общо 23 интракоронарни стента. Те са били запечатани в алуминиеви опаковки, за които се предполага, че са отчетени като реално използвани. По този начин на лечебното заведение са изплатени незаработени финансови средства от бюджета на Националната здравноосигурителна каса.

Предстои да бъдат изискани документи, както от МБАЛ – Хасково, така и от РЗОК-Хасково, да бъдат проведени разпити на свидетели и при необходимост да бъдат назначени експертизи, уточняват от прокуратурата.

Лекарите в МБАЛ – Хасково отричат да има източване на Здравната каса, назначена е вътрешна проверка

19 коментара

  • Да бе постановка !!! За трепане е тоя мангал Гелов.Малко жовоти затри свинята ненаситна

  • Крайно време беше да проверят всички отделения крадът яко затова касата няма пари и народа умира защото без дадеш пари не ти обръщат внимание

  • Миндиля, Миндиля,да е жив и здрав. Всички знаят за тарифите в ортопедията, ама си трайкат, защо? Преди години го праснаха с 200 000лв и кило злато от къщи.Някой да го попита от къде са ,от спестявания?За нула време си навакса и възстанови икономическото състояние. Нещо много нюха,даже е минал през УНГ за подобряване на кучешките способности.За трепане е.

  • Яко крадат не си играят.. Ония гинеколога фелшер Петров от втора поликлиника кърти яко здравната каса и него да подкарват.

  • Тоя убиец алчен Гелов да разследват ! Оня с голата глава Кючюков също от спешното уж няма пари а са се накичли със злата като коледни елхи гадовете ! Всики там са в един кюп ! Ама циря Гелов от него да се започне !!!

  • Даааа от много време тоя алчен паразит Гелов,Кючюков са съдружници ! Постъпваш в спешното от там без никакви прегледи те пращат при тоя гнусен касапин Гелов за операция придружена със 700 лв. рушвет + осигуровки !!!! Добре че не се съгласих.Дай боже тоя паразит Гелов да бъде разследван и вкаран в затвора !

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.