Идващата Коледа събра ловците на вечеринка

Любопитно

В навечерието на коледните и новогодишните празници хасковското ловно сдружение за пореден път събра своите членове на вечеринка.

Сдружението е съставено от доблестни ловци, които отстояват традициите, спазват ловния морал и се грижат за стопанисването на дивеча и опазване на природата, подчерта в приветствието си председателят на управителния съвет Желязко Живаков. Нека си пожелаем през идната година да преодоляваме заедно предизвикателствата и да разгърнем още възможностите си, каза той.

Ловци

И тази година ръководството на сдружението отличи най-активните ловци. Радостин Радев от хасковската дружинка „Идимирли“ получи грамота за отстреляните 4 чакала в рамките на едва 5 минути. За принос в развитие на ловното движение в региона с грамоти и плакети бяха наградени дружинката в Силен, отбелязала добър отстрел на диви прасета, дружинките в Николово, Книжовник, Николай Попов, Ангел Николов. За успешното партньорство на ловното сдружение с Фондация „По-диви Родопи“ грамота бе връчена на Стефан Аврамов, експерт по биоразнообразието.

Ловци

В залата екнаха коледарски песни в изпълнение на фолклорната група на село Сусам, благослов за здраве и берекет.
Сред ловците на празничната вечер бяха главният секретар на НЛРС – СЛРБ Даниел Тошков, областният управител д-р Стефка Здравкова.

Снимки: Янко Найденов

3 коментара

  • Изтрепаха животинките тия. Едно диво животно не може да види човек като се разхожда да покаже на децата. Все другите са им виновни че нямало дивеч, а те стрелят наред. Дано се забрани изцяло най-накрая тоя лов!

  • Те си мислят че като са ловджии и природата е тяхна и че останалите хора нямат думата и изобщо нищо общо с дивите животни

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.