Лекарите в МБАЛ – Хасково отричат да има източване на Здравната каса, назначена е вътрешна проверка

Хасково

Лекарите от Инвазивната кардиология на МБАЛ – Хасково отричат да има източване на Здравната каса.

Haskovo.info припомня, че по-рано днес от прокуратурата съобщиха, че наблюдават разследването започнало по сигнал на Териториалната дирекция „Национална сигурност“. В него се твърди, че лекари от Инвазивното отделение са съставяли документи с невярно съдържание, за да получи болницата средства от Здравната каса.

В МБАЛ – Хасково са били открити и иззети общо 23 интракоронарни стента, за които се предполага, че са отчетени като реално използвани. По този начин на лечебното заведение са изплатени незаработени финансови средства от бюджета на Националната здравноосигурителна каса, се казва в съобщението на прокуратурата.

Лекарите в инвазивното отделени разказаха, че най-вероятно става въпрос за стентове, които е трябвало да бъдат сложени на пациенти, но чисто технически това не се е случило заради някакъв проблем по време на самата процедура. Самите стентове са останали използваеми и затова са били оставени като резерва в отделението, за да може да помогнат на други пациенти.

Това е практика, тъй като Здравната каса има лимит до 4 стента на пациент годишно и ако се наложи да бъде поставен пети или шести, лекарите казват, че ползват именно от тези, обясняват лекарите.

Изпълнителният директор д-р Георги Гелов заяви, че е назначена вътрешна проверка, за да се установи вярно ли е или не е вярно. Той изрази съмнения, че има такова нещо. Само вчера в отделението са постъпили 5 човека с инфаркт. Минимум 1 000 човека годишно се спасяват тук и това е една от Инвазивните кардиологии в провинцията, която работи много добре, допълни д-р Гелов.

Разследването по случая трябва да приключи до 2 месеца.

Разследват МБАЛ – Хасково за източване на Здравната каса със стентове

20 коментара

 • Анжек де. За това иде реч. Платени пък не сложени. Няма такава процедура. Щом не е сложен , не се плаща от касата. Каква нужда, какви пет лева. Колко пациенти имат нужда от повече от 4 стента на година. Това си е чиста далавера и да не се прави Гелов на ощипана госпожица.

  • Задържат хората без да има нужда да седят в болницата да пълнят леглата и пак точат от касата легално. Това точене ще продължава докато няма контрол, но скоро не се очертава някой да започне да ги следи из късо, защото вземат пари от хората и си ги харчат ей така. Дреме му на някой за хорските пари.

  • Направете си труда и прочетете хипократова клетва. Това е клетва към дявола. Кълнат се в много богове. Бог е само един и неговият син е Христос

  • Минимум 1000 човека годишно се спасяват тук,и това е една от и това е една от инвазивните кардиологии в провинцията и работи много добре !!!
   Машалла докторе, ашколсун Гелов !
   Как няма да работи добре,нали трябва на някого касичката да е пълна…инак джипка как се кара ???🤔

 • Един бивш ги научи на тези номера. От както Партията-майка е на власт – цялата държава функционира по този начин.

  • Че кой не знае какъв човек е Гелов. Още при назначаването му се знаеше. Алчен, алчен няма до къде. Спри се вече. Имам случай от преди 19 години добре, че беше Живко Атанасов.

   • След кардиологията,да идва ред и на хирургията в МБАЛ Хасково!
    Същите мушенници са !

 • В здравната практика повече от 3 стенда не се препоръчва да бъдат слагани и в здравната каса много добре знаят това.Затова не плащат 5 ти 6 -ти стенд.Но за некомпетентните тази лъжа на докторите минава.

 • Гелов хайде сега като си толкова сигурен кажи на кой от лекарчетата в мбал заплатката е 20 000 на месец,и как се получава тази заплатка в провинциална болничка.Ако не те е срам разбирасе..

  • Димчо, какво искаш, в провинциална болничка да взимат минимална, а в София 5000 лв нали всички ще избягат. На запад в провинцията взимат повече за да има и там доктори.

 • Има ли лекар който да издава касов бон за преглед ? НАП знае ли ?Каво прави за тия малки но постояни кражби ?

 • всички са маскари алчни мошеници Рано или късно ще бъдат наказани от господ

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.