Спорт

Диа се върна в Топ 300 след рекорден скок в ранглистата

Диа ЕвтимоваХасковлийката Диа Евтимова скочи с цели 84 места в световната женска ранглиста и от днес вече е № 291. След рекордното си придвижване в класацията на WTA 22-годишната тенисистка отново е втора ракета на България като изпревари с над 70 позиции родената в Хасково Елица Костова.

Завръщането на Диа в Топ 300 стана възможно благодарение на блестящото й представяне на турнира за 50 000 долара в Мадрид, където тя достигна до финала. Това бе най-големия успех в кариерата на Евтимова, която все повече се доближава до върховото си класиране отпреди две години – № 240.

Най-добрата ни ракета при мъжете Григор Димитров пък отстъпи с две места в ранглистата и вече е 310-ти. Тази седмица 18-годишният ни талант ще участва с „уайлд кард“ на турнира в Стокхолм с награден фонд 600 000 евро. Жребият определи за негов съперник най-силния финландски тенисист – Ярко Ниеминен, който е бивш № 13 в света, а в момента е 120-ти.

Миналата седмица на чалънджъра в Колдинг хасковлията загуби в първия кръг именно от 28-годишния финландец, макар че успя да му измъкне един сет.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Has
Has
19.10.2009 18:35 18:35

Отличен на Диа! Време е Гришо да го бие тоя финландец

Back to top button