Регион

Спецакция на полицията: откриха цигари и ментета в автобус, кола и къща в Хасковско

Специализирани операции срещу контрабандата и разпространението на безакцизни стоки са провели полицаи от управленията в Хасково, Харманли и Свиленград, съобщават от областната дирекция на МВР.

На платно „Вход за автомобили и автобуси“ на ГКПП „Капитан Андреево“ икономическите полицаи са проверили автобус Мерцедес, пътуващ от Турция за Румъния. Намерени са 1 600 безакцизни цигари, 420 артикула с лого на защитени марки без разрешение на правопритежателя и 282 парфюма. Установено е, че папиросите са притежание на 50-годишен пътник, а дрехите и парфюмите на 19-годишно момче от Турция. Стоката е иззета с митническа разписка.

По същото време на автомагистрала „Марица“ униформени полицаи от Харманли са проверили автомобил Алфа Ромео, шофиран от 28-годишен мъж. В колата са открити 400 цигари без бандерол.

Торба с килограм нарязан тютюн пък са иззели териториалните полицаи от хасковското управление при проверка на дом на улица „Акация“.

По случаите са съставени актове по Закона за акцизите и данъчните складове.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button