Първите 11 медици от хасковския център за спешна помощ преминаха допълнително обучение

Хасково

Първите 11 лекари, фелдшери, медицински сестри и шофьори от хасковския Център за спешна медицинска помощ вече преминаха националното обучение „Подобряване на условията за лечение на спешните състояния“.

Обучението е 5 дни и през него преминаха общо 322 медици от спешните центрове в София, Хасково, Кърджали, Бургас, Стара Загора, Добрич, Ямбол и Смолян.

Обученията по ПУЛСС водят доказани български лекари с различни медицински специалности и богат професионален опит. Графиците са изготвени така, че до май 2021 г. всички близо 7 000 служители в страната да преминат обучения, в това число и новопостъпилите, съобщават от здравното министерство.

Предвидени са теоретична и практическа част, като всяка група е ангажирана в рамките на 5 дни в Националния център за обучение и квалификация в системата за спешна медицинска помощ. За целите на курсовете на разположение са 28 високотехнологични манекени, като и 43 симулатора, закупени в изпълнение на проекта ПУЛСС. За изпълнител на обучението беше избрана Университетска болница „Пирогов“.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.