Любопитно

Стотици хористи на националния фестивал на коледната и новогодишната песен в Хасково

Четвъртото издание на националния фестивал на коледната и новогодишната песен беше официално открито в хасковския Младежки център.

В уникалния хоров празник участват формации от Хасково, Свиленград, Пловдив, Бургас, Свищов, Пловдив, София и Балчик. И тази година главни организтори на събитието са Младежки център и сдружение „Орфей1977“ – Хасково, с подкрепата на община Хасково, Туристически център – Хасково. Общият брой на участниците в трите дни е 535 хористи, включени в два женски, два смесени и седем детски хора.

Хор

За пръв път в историята на фестивала заедно ще пеят около 300 деца. Тяхното изпълнение ще съпровожда хасковският камерен оркестър с диригент Цанислав Петков.

Сред официалните гости ще бъдат композиторите Стоян Бабеков и Славил Димитров – Председател на Български хоров съюз.

Хор

Традиционно в рамките н фестивала, като съпътстващо събитие беше открита и изложбата „Рисувам коледна песен“, за която пристигнаха над 100 детски творби.

В първия концерт се представиха хорове от Хасково и Свиленград. Концертите продължават в събота – от 11:30 часа в Младежкия център и от 18 часа в читалище „Заря“ и неделя – от 11 часа на площад „Свобода“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button