Сигнал на рибари спасява 105 кг шарани и каракуди

Хасково

д-р Милчо Милчев показа заловените мрежи600 метра риболовни мрежи на бракониери са извадили вчера служителите на регионалното звено на Агенцията по рибарство и аквакултури от язовир Тракиец. Акцията е проведена след сигнали.

Вчера преди обяд любители рибари са се обадили в ИАРА за да съобщят за бракониерска дейност на най-големия водоем около Хасково. След проверка от водите на язовира са извадени 5 мрежи. 30 минути по-късно инспекторите получават още един сигнал за нарушение и откриват още 3 мрежи в язовира.

От заловените 8 незаконни приспособления са освободени 105 килограма едри шарани и каракуди, съобщи за Haskovo.info шефът на местното звено д-р Милчо Милчев.

„Даваме дневни и нощни дежурства, за да опазваме язовирите от бракониери, но въпреки това разчитаме на своевременно съдействие и сигнали от любителите рибари“, каза още той.

4 коментара

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.