Благородни младежи събират хранителни продукти за 400 нуждаещи се в Хасково

Хасково

Младежите от Ротаракт и Интеракт клуб Хасково провеждат благотворителната акция „Купи и дари“ на 14 и 15 декември от 10 до 19 часа в магазин „Кауфланд“.

Целта е да се набавят хранителни продукти за възрастни хора в неравностойно положение, социално слаби семейства и хората в община Хасково, нуждаещи се от подкрепа. Изготвен е списък с 400 нуждещи се. Раздаването на храните ще започне през следващата седмица.

Акция

Всеки, който желае да се включи в дарителската кампания, може да го направи в магазина. В близост до касите са разположени определени за целта брандирани колички с наименованието на кампанията „Купи и дари“, където дарителите вече оставят закупените от тях дълготрайни хранителни продукти. Сред продуктите, които се даряват са захар, олио, консерви месо, макарони, юфка, консервирани храни, лютеница, пастет, натурални сокове, шоколади, бисквити, вафли, кроасани, боб, леща, ориз.

Акция

Както Haskovo.info писа, „Купи и дари“ се провежда в цялата страна и успява да достигне до все повече нуждаещи се. През изминалите години младежите в цялата България събраха тонове храна и направиха празниците на десетки нуждаещи се семейства по-хубави.

23 коментара

  • Браво, това е българският дух с неговата най-дълбока и отличителна черта – добросърдечието.

  • Мили Дядо Коледа, цяла година бях послушен! Тихо се сипе първия сняг, галено щипе бузките пак. Дядо моля те донеси ми курвите пак – със сочни дупета като от снимките – аз съм Юнак.

  • Благородна инициатива, дано младежите са искренни, а не строени и убедени за реклама. Но дълбоко се съмнявам, дали точно нуждаещи се ще получат от тези дарения. Ако списъците с нуждаещи са като нуждаещите се за общинско жилище – със роднини в чужбина, с недекларирани доходи или дори от този етнос, дето нищо не плащат и закони не спазват, а само потребяват. Вече всичко стана толкова фалшиво и прогнило, че на нищо да не вярваш.

  • За това по-добре сами си изберете ако искате да помогнете. Вижде до вас познати и съседи, които са финансово зле. Или дори бабите и дядовците, които продават в студа на някой ъгъл, за да изкарат някой лев и те да имат празник.

  • Така че подайте ръка на някой наистина нуждаещ се или купете нещо излишно, за да прекара някой по-добър празник. Но на ром не давайте и не подарявайте – от тях няма благодарност.

  • Хасково инфо – защо ограничавате по-дългите коментари. Защо спирате коментари повече от 2-3 изречения. ТОВА Е ЦЕНЗУРА!

  • Според Библията. Дарението трябва да е анонимно. Човек не трябва да бие барабана. Това е от дявола. Тези които викат журналисти за дарение не търсят истината от бога а търсят известност. Не е нужно да търсиш журналисти за да разбере Бог ,че си дарил. Точка

    • Журналисти се викат за да достигне събитието до повече хора и да се съберат повече дарения кви са тия измислици с извесност тва са групи от доброволци не чалга певци.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.