Любопитно

За историята: 300 хористи изпълниха коледни песни на хасковска сцена

300 хористи и камерният оркестър с диригент Цанислав Петков изпълниха тази вечер три коледни песни на сцената на хасковското читалище „Заря“.

Това се прави за пръв път в историята на фестивала на коледната и новогодишната песен, който беше официално открит вчера. Фестивалният детски хор, съставен от участниците в националния форум, се изявиха в края на третия концерт. Преди това в него се представиха: Хор на пловдивските момчета „Стефка Благоева“ – Пловдив, Хор „Детска китка“ – Пловдив, Дамски хор „Тримонциум“ – Пловдив, Първи български хор „Янко Мустаков“ – Свищов.

Концерт

Всички получиха статуетка и грамота за участие от директора на фестивала Елена Цветкова, както и подаръци от общината и спонсорите. Поздрав в началото отправи главният секретар на Българския хоров съюз Кирил Търпов.

Haskovo.info припомня, че в четвъртото издание на хоровия фестивал участват формации от Хасково, Свиленград, Пловдив, Бургас, Свищов, Пловдив, София и Балчик. Общият брой на участниците в трите дни е 535 хористи, включени в два женски, два смесени и седем детски хора.

Последният концерт е в неделя от 11 часа на площад „Свобода“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Бях в залата
Бях в залата
14.12.2019 23:18 23:18

Беше невероятно преживяване!
Внушително изглеждаше сцената с толкова много одухотворени детски лица! Грандиозен финал на концерта!
Браво – и на участниците, и на организаторите!!!

Зрител и участник
Зрител и участник
15.12.2019 2:08 2:08

Невероятно изживяване! Адмирации за организаторката- Елена Цветкова! Наистина грандиозен финал на концерта!!!

Back to top button