Регион

Справянето с опашките на границата сред приоритетите на хасковските депутати от БСП

Хасковските депутати от „БСП за България“ Смиляна Нитова, Виолета Желева и Никола Динков направиха своеобразен отчет на парламентарната година, всеки в своята сфера на работа.

Динков каза, че от 2017 г. поставя въпроса на ръководството на МВР за километричните опашки от камиони на ГКПП „Капитан Андреево“. Въпреки обещанията все още не е започнала реализацията на идеята за буферен паркинг преди пункта, например. Народният представител настоява и за осветяването на пътен възел „Свиленград“, което се отлага с години. По неговите думи двата проблема затрудняват трафика и са предпоставка за катастрофи.

Пресконференция

Динков се обяви против вдигането на данък МПС от общините и препоръча те да се съобразят при увеличаването на такса смет след като от МОСВ разсрочиха вдигането на отчисленията. Той допълни, че общиините имат нужда от още 100 млн. лв. основно за рехабилитация на четвъртокласната пътна мрежа, 2/3 от която е в лошо и много лошо състояние.

Виолета Желева говори за предложенията на БСП в социалната сфера и определи новия държавен бюджет като бюджет на застоя, в който не са предвидени реформи. От левицата са искали почти двойно по-голямо увеличение на пенсиите и с 35% на ставката за нощния труд. Управляващите са приели вдигането на възнагражденията на социалните работници с 15%. Желева каза, че от БСП ще подкрепят евентуален протест на някои от недоволните социални работници. Сред другите предложения на опозицията са за вдигане на майчинството и за безплатни детски градини.

Нитова каза, че за годината от БСП са внесли 55 законопроекта и 10 с други парламентарни групи. Те са част от работата на партията по „Визия за България“, която ще продължи и през новата година.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Sченге
Sченге
16.12.2019 19:00 19:00

Напранете А.Ненков водач на БСП в Хаскво ако искате да се променят нещата.
А ВИЕ БОКЛУЦИ СЕ МАХАЙТЕ ОТ ТАМ…

Back to top button