Регион

Ремонтираха първите 15 км от пътя Чирпан – Симеоновград

С издаването на разрешението за ползване завърши рехабилитацията на над 15 км от пътя, свързващ Чирпан със Симеоновград, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Третокласният път е алтернативен маршрут на автомагистрала „Марица“ и на пътя Поповица – Хасково. Отсечката е основна връзка на малките населени места в региона с Чирпан и Димитровград и осигурява техния достъп до ж. п. гара Чирпан и летище Пловдив. Началото на рехабилитирания участък е от кръстовището с обходния път на Чирпан, а краят – преди кръстовището за село Великан. Преминава през селата Зетьово и Целина. Ремонтираният участък е с нова пътна настилка и възстановено отводняване. Монтирани са нови мантинели, пътни знаци и маркировка. Обновен е и мостът над Стара река при 13-ти километър.

Път

Проектът се съфинансира от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. и националния бюджет. Общата му стойност е над 12 млн. лв. с ДДС.

Път

Със средства от програмата се ремонтират общо 50 км от пътя Чирпан – Симеоновград. Рехабилитацията на цялото трасе е разделено на три лота – 19, 20 и 21. Работата на лот 19 приключи. В заключителен етап са и останалите два. Предстои държавни приемателни комисии да издадат акт 16 и разрешенията за ползване. Трафикът по обновената отсечка се осъществява без ограничение.

Строителните дейности на лот 19 са изпълнени от „Пътища Пловдив“ АД. Стойността на договора е 11 922 748 лв. с ДДС.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button