Хасково

Хасковлии дишат йодни пари в 4-звезден хотел за сметка на държавата

Господин Георгиев

Господин Георгиев

Хасковлии, на които е предписано балнеолечение, са представили фактури от почивка в 4-звезден хотел в Слънчев бряг, които да им бъдат покрити от „Социално подпомагане“. Те твърдели, че дори и самото дишане на морски въздух е лековито и затова трябва да получат финансирането, съобщи днес директорът на службата Господин Георгиев.

Друг болен представил фактура от къмпинг Арапя. Оказало се, че тя е издадена от фирма, която притежава единствено сергия там, но не и хотел.

Често има злоупотреби при издаването на протоколи от ЛКК, с които се предписват помощни средства, коментира Георгиев. Като пример беше посочено свиленградско село, където преди време били предписани слухови апарати на 98 от 130-те жители. По закон те се плащат от службата.

Само през миналата година от „Социално подпомагане“ в община Хасково са обжалвали 136 такива протоколи пред ТЕЛК. 104 са били отменени. Това показва, че действително има злоупотреби, коментира Георгиев, но допълни, че все пак не във всички съмнителни случаи е така.

През септември само едно семейство е било санкционирано от „Социално подпомагане“ заради повече от 5 неизвинени отсъствия на детето им от училище. Въпреки само двете учебни седмици през месеца, миналата година по това време случаите са били доста повече. Вероятно хората са си взели бележка, коментираха от службата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button