Хасково

Шефка предпочита да плати 10 бона глоба вместо заплата от 500

Иван Богданов

Иван Богданов

Собственичка на хасковска фирма е предпочела да плати 10 000 лева глоба, наложена от Инспекцията по труда, вместо да изплати 500 лева заплата на своя служителка. За куриозния случай информира днес началникът на инспекцията Иван Богданов. Причината била, че двете се скарали.

102 проверки са извършили от Инспекцията по труда през последния месец. 11 от тях са били съвместни с НАП, а 16 с Дирекция „Автомобилна администрация“. Предстоят съвместни проверки и със синдикатите във фирми, посочени от тях, съобщи Богданов.

25 са съставените актове за нарушения. 6 от тях са за работа без трудов договор. Броят им е доста висок в сравнение с предишните месеци, коментира Иван Богданов. В 7 фирми са били изплатени забавените заплати след посещение на инспектори. Половината от тях са охранителни. Там са и най-често случаите на неизплащане на възнаграждения, коментира Богданов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button