Регион

Дават 1 милион лева на Свиленград за градинки

Община СвиленградБлагоустрояване на три квартални градинки и довършване на градския парк в Свиленград ще бъде направено по проект по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013. Той е на стойност 987 858 лева, а договорът между община Свиленград и Държавен фонд „Земеделие“ ще бъде подписан в София утре.

Според проекта ще бъдат благоустроени зелени площи в кв. „Гебран“, ул. „Тодор Кирков“, обществена зелена площ „Сухата река“ и зелена площ до градски парк. Планирано е и поставяне на алейно осветление и автоматизирана подземна поливна система, съобщиха за Haskovo.info от община Свиленград.

За детските площадки ще бъдат закупени и монтирани катерушки, пързалки и люлки, баскетболни кошове, беседки, пейки и кошчета за смет

Свиленград очаква одобрение на още два проекта по Програмата за развитие на селските райони. Ако това стане ще бъде реконструирана съществуваща общинска сграда в библиотека и ще бъде изграден дневен център за пенсионери.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button