Хасково

Мобилен екип на Паспортна служба прие документи на 20 души в хасковска фирма

Близо 20 души от фирма в Хасково подадоха групово заявление за подмяна на лични документи.

Днес на място в предприятието пристигнаха служители от сектор „Български документи за самоличност“, които улесниха приема на заявленията чрез мобилната биометрична станция. Това е част от услугата, улесняваща държавни и общински институции, кметства и групи граждани по места след предварителна заявка.  Така хората ще бъдат обслужени в работно време, без да идват в Паспортна служба или в другите полицейски управления.

Паспорти

В момента няма напрежение в звената „Български документи за самоличност“, което е предпоставка за активизиране на гражданите за подаване на заявления. ОДМВР – Хасково разполага с 3 подобни мобилни станции на територията на областта.

Служителите от паспортна служба могат да осъществят организиран прием на заявления за лични документи от държавни институции, общинска администрация, кметства, фирми, ако затова има постъпило искане. Приемането ще се извърши на място от служителите с мобилна биометрична станция.

Паспорти

Граждани, които притежават валиден електронен подпис могат да се възползват да ги подадат на онлайн адрес: https//e-uslugi.mvr.bg

В Хасковска област за 2020 г. предстои подмяната на 91 337 лични документи, от които 37 980 лични карти, 29 065 паспорта и 24 292 шофьорски книжки. От началото на 2019 г. в областта са издадени 19 662 лични карти, 34 655 паспорта и 12 180 СУ, общо 66 497 документи, през 2018 г. те са били 62 627 , а през 2017 г. – 52 839 броя.

Към 28 ноември в региона има 2 370 граждани с постоянен адрес на територията на областта с изтекъл срок на валидност на личната си карта. Документите с изтекъл срок са невалидни и подлежат на подмяна.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button