Хасково

Професор разкрива непознати факти за живота на Каравелов

Иван Стоянов и Дора Чаушева

Иван Стоянов и Дора Чаушева

Професор Иван Стоянов от Великотърновския университет представи тази вечер в зала „Хасково“ своята нова книга „Любен Каравелов- нови щрихи към живота и дейността му“.

Представянето на произведението бе по повод наближаващия 1- ви ноември- Денят на българските будители

На срещата с университетския преподавател присъстваха както местни дейци и историци, така и ученици. Историкът бе представен от Дора Чаушева– директор на националния музей „Васил Левски“ в Карлово. 

Книгата на Иван СтояновЗа книгата си Иван Стоянов е издирил факти за българският революционер, писател, журналист и „прагматичен политик“, както той го нарича, които до сега не са били всеобщо известни.

Той показва едно ново лице на Каравелов, непознато досега на четящата и научната аудитории, а като източници е използвал руски документи и кореспонденции на Каравелов. „Всеки изследовател познава свой Каравелов. Аз искам да покажа Каравелов такъв, какъвто е“, разясни историкът.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button