Регион

Над 9 750 000 контрабандни цигари хванаха на Капитан Андреево през 2019-а

Над 9 750 000 цигари и близо 2 тона тютюн за пушене са иззети на ГКПП „Капитан Андреево“ от началото на годината, съобщават от Агенция „Митници“.

Само през първите две седмици на декември са задържани 355 200 цигари. Установени са 89 нарушения, за които са съставени актове по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени акцизни стоки, цигари и тютюн за пушене. Тютюневи изделия са иззети и от преминали пътници, влизащи в страната от Турция, тъй като акцизната стока е била над нормата за безмитен внос.

При проверки на три автомобила през декември са открити 1 177 кутии контрабандни цигари без български акцизен бандерол. При един от случаите на пункта пристигнал товарен автомобил с турска регистрация на път от Турция за Швеция, управляван от турски гражданин. След пролъчване с рентгенова апаратура и последващ физически контрол митничарите откриват в предната дясна гума на полуремаркето укрити 400 кутии цигари без акцизен бандерол.

В друг товарен автомобил с иранска регистрация, управляван от ирански гражданин, след рентгенов и физически контрол митническите служители откриват в товарното помещение 300 кутии безакцизни цигари.

Лек автомобил с пловдивска регистрация, управляван от български гражданин, с който пътували още две жени влязал в страната от Турция. Митничарите селектирали колата за щателна проверка, при която под капака на моторния отсек и в раница в багажното отделение на автомобила са открити 477 кутии цигари.

Цигари и тютюн без бандерол пък са иззети вчера при проверки в Любимец и в хасковското село Конуш, допълват от полицията. Криминалисти от участъка в Любимец са проверили жилище на улица „Марица“, собственост на 75-годишна жена. В дома и в оранжерия в двора на имота са открити общо 5 полиетиленови чанти с нарязан тютюн без бандерол. Общото му тегло е 6.250 кг.

Отново при проверка в дом в Конуш икономическите полицаи са открили 100 безакцизни цигари. Собствениците на тютюневите изделия са ги предали с протоколи на разследващите, съставени са им актове по ЗАДС.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
🔴
🔴
19.12.2019 12:45 12:45

Средно по 3 кашона на ден.

Back to top button