Външни публикации

8 от най-добрите билки е за изцеление на тялото и ума ви

Почти всяко лечение , което ни се изписва от лекар, съдържа растение, билка или друго естествено вещество, което се използва като лечение от стотици години от различни култури и билкари.

Но колко ефективни са наистина тези народни средства?

Доказателствата за повечето от тези лечения все още са малко неубедителни, но може да се изненадате да научите колко полезни билки бихте могли да откриете в двора си, или при Вашите подправки.

В статията ще разгледаме 8 от най-добрите билки, за които има научни доказателства и горещо се препоръчват от надеждния здравословен сайт bilkabg.com

Важна забележка: Както при повечето неща от този характер, това не е професионален медицински съвет. Винаги потърсете съветите на Вашия лекар за всякакъв вид лечение, естествено или друго, преди да го започнете.

1. Джинджифил: Предотвратяване на гадене

Билки

Открити са значителни научни резултати в способността на джинджифила да облекчава гаденето, дори при пациенти с химиотерапия.

Как да го използвате: Някои специалисти препоръчват да приемате джинджифил преди да се появи гаденето; например, ако знаете, че получавате гадене преди полет, можете да дъвчете дъвка от джинджифил преди излитане. Ако приемате джинджифил, когато гаденето вече е налице, има най-различни продукти, включително чайове и бонбони, които съдържат корена.

2. Лайка: насърчаване на съня

Има много малко научни изследвания за способността на лайка да насърчава съня, но тя остава популярна билка за тази цел.

Как да го използваме: Лайката като помощно средство за сън обикновено се приема като топъл чай, като много марки го предлагат специално като чай „през нощта“ или „сънливост“.

3. Женшен: Укрепване на нивата на енергия

Коренът от женшен е тестван в редица изследвания за неговата ефективност в борбата с умората, със значителни (макар и малко) резултати.

Как да го използвате: Женшенът може да се намери в редица продукти, включително „естествени“ енергийни напитки, въпреки че, както при всички енергийни напитки, те трябва да се използват с повишено внимание. Можете също да приемате женшен под формата на капсули, често групирани с други билкови и витаминни капсули в билкови магазини за хранителни стоки, както и магазини за здравословна храна и добавки.

4. Женско биле: Успокоява болки в гърлото

Има известно научно изследване на противовъзпалителните ефекти на корена женско биле при болки в гърлото, са с обещаващи резултати.

Как да го използвате: Можете да намерите чайове и таблетки с корен от женско биле в различни магазини за хранителни и здравословни храни, както и онлайн.

5.Коприва: Лекувайте пърхота

Въпреки името, жилещата коприва има редица признати лекарствени свойства, включително като противовъзпалително. Използван е и като естествено лечение за пърхот.

Как да го използвате: Има няколко комерсиални шампоанови продукта, съдържащи жилава коприва. Може да си приготвите и отвара в домашни условия и да се поливате с нея.

6. Листа от черен чай: Намалете риска от сърдечни проблеми

Черният чай като начин за намаляване на риска от проблеми със сърцето е изучен слабо с обнадеждаващи препоръки, въпреки че е необходимо по-задълбочено тестване.

Как да го използвате: Няколко чаши черен чай на ден е добро количество, а кофеинът ще ви помогне да сте нащрек през целия си ден.

7. Невен: Предотвратяване на инфекции на рани

Невенът има няколко практически приложения, най-вече като средство за заздравяване на рани. Това се дължи на антивирусните и противовъзпалителните свойства на растението.

Как да го използвате: Мехлемите за локално приложение и кремовете, съдържащи невен, могат да бъдат закупени онлайн или в магазините за здравословни храни и добавки.

8. Евкалипт: Облекчаване на задръстванията на белите дробове

Може би най-известен с това, че е избрана за храна от коали, евкалиптът се използва и като почистващо средство и за лечение на белодробни проблеми. Изглежда, има муколитичен (изчистване на слуз) и противовъзпалителен компонент, който действа особено добре в тази област.

Как да го използвате: Евкалиптовото етерично масло е добър вариант да се съхранявате до леглото Ви или и се вдишва вечер, ако можете да го намерите, използвайте парна разтривка с евкалипт като една от основните съставки.

Back to top button